Samen bouwen aan een wonder dat kind heet…

Basisschool De Krekel - De GrassprietZe hadden een eigen website van de school, maar ze had het gevoel dat de website niet kon beantwoorden aan de verwachtingen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Het hart van de school, wat ze zo graag willen uitstralen, kwam er maar niet uit.

Elk jaar was het een tijdrovende opdracht om de website up-to-date te brengen. Met beperkte technische kennis en een ingewikkelde structuur van de website was het voor iedereen moeilijk om snel de juiste informatie te vinden. Ook contact tussen leerlingen, leerkrachten en ouders was niet zoals de directeur het zelf zou willen.

Uitdaging

Het is ondertussen al enkele jaren geleden toen de directeur van Basisschool De Krekel – De Grasspriet naar mij toe kwam. Samen werkten we aan een oplossing om zowel de structuur als gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. “De website moet speels, verrassend, uniek, overzichtelijk én uitnodigend zijn”, zei ze.

Hier stopt het nog niet. Hoe leuk zou het niet zijn als de directeur zonder enige technische kennis de website up-to-date kan houden én de leerkrachten de activiteiten van de kinderen kunnen tonen aan ouders, familie, vrienden en zelfs nieuwe leerlingen.

Oplossing op maat

Heel wat ideeën kwamen onmiddellijk in me op. Vol energie begonnen we samen aan deze uitdaging. Het resultaat is verbluffend. De directeur kan samen met haar collega’s gedurende het hele jaar de website aanpassen zoals het moet. Leerkrachten hebben elk hun eigen klasblog die het reilen en zeilen toont in de klassen én ze moeten zich geen zorgen maken dat de bezoeker lang moet zoeken naar informatie. Dit dankzij de duidelijke en overzichtelijke structuur.

De interactie tussen leerkrachten, leerlingen en ouders is de grote meerwaarde van de site, samen met heel wat foto’s die onmiddellijk de sfeer van de school weergeven.

Minder tijd gaat verloren en de focus kan nu nóg meer naar de leerlingen gaan. Ze kunnen nu ‘samen bouwen aan een wonder dat KIND heet’.

Bedankt voor de ongelofelijk fijne samenwerking, ondertussen al verschillende jaren. Ik kijk er naar uit om ook in te toekomst nog heel wat leuke ideeën verder uit te werken!

Het resultaat is te vinden op www.dekrekel-degrasspriet.be of bij de referenties.