Opstart Buurt informatie netwerk

Zowel tijdens de donkere wintermaanden als tijdens de zomer wanneer veel mensen op verlof zijn. Altijd bestaat er een kans dat mensen met slechte bedoelingen je huis proberen binnen te dringen.

De technieken die ze gebruiken zijn eindeloos, de oplossingen ook. Toch is er een zeer belangrijke factor die mensen onderschatten, sociale controle. Buren, kennissen, mensen die voorbij komen, allemaal houden ze onbewust een oogje in het zeil. Dat is wat ik voor iedereen in de regio zo optimaal mogelijk wil uitwerken.

Daarom heb ik mijn volledige steun gegeven aan het idee om een eigen Buurt Informatie Netwerk (BIN) op te starten. De zone van dit buurt informatie netwerk bestaat in eerste fase uit Burst en Bambrugge.

Uiteraard is het niet mogelijk dit helemaal alleen te doen. Met de hulp van heel wat vrijwilligers en met hulp van Sarah Liddicott van Delicioso hebben we zoveel mogelijk mensen uit de regio proberen bereiken en warm gemaakt om dit initiatief te helpen opstarten.

Het is zover!

Eindelijk is het zover. Na overleg met de burgemeester van Erpe-Mere, korpschef en preventie adviseur zal het officiële BIN-netwerk in werking treden op 19 oktober. Een communicatiemiddel dat in rechtstreeks contact staat met de politiezone, en ook een systeem dat de burgers op de hoogte zal brengen bij verdachte situaties. Dit moet een veiliger gevoel geven en vooral de mensen met slechte bedoelingen afschrikken.

Meer informatie op de website www.bin-bamburst.be.

Bedankt iedereen voor de hulp!